септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Последни публикации

Протестът не припозна нито една политическа сила като свой лидер

Автор: посланик Любомир Кючуков, директор на Института за икономика и международни отношения (випуск 1981г., МП)

публикувано на 16.07.2020 в 21:07 на https://kanal3.bg

“Той не е свързан с това кой да вземе властта, а това което накара хората да изгубят вярата в нея”

Протестите не са свързани с това кой да вземе властта, а това което накара хората да изгубят вярата в нея и да искат да си отиде. Протестът не припозна нито една политическа сила като свой лидер, това е граждански протест, недефиниран отвън. Това съобщи дипломатът Любомир Кючуков в предаването на Канал 3 “Денят на живо с Наделина Анева“. 

“Когато говорим за властта в България не става дума за външнополитическите политики, а преди всичко какви политики трябва да се провеждат в България. Тук не говорим за определени личности, а за политики”, подчерта дипломатът.

“Подобни събития се случват и в Европа. Виждаме, че неравенставата нарастват, статута на средната класа намалява, а в България е водеща и липсата на върховенството на закона, на доверието към институциите.  Проблеми натрупани с години изкараха протестиращите навън. Фактът, че вече 8 дни хората се събират, протестите се разрастват и обхващат и други градове освен София е достатъчно красноречив.  Управляващите нямат намерение да се съобразят с исканията и да подадът оставка, а това с оставките на министрите не е решение.”, коментира Кючуков.

Той коментира и евентуалната връзка между новината, че  САЩ възнамеряват да наложат санкции на абсолютно всички компании, които са свързани с изграждането на “Турски поток” и протестите у нас.

“Моето политическо обоняние не усеща мириз на газ в протестите, да се търси външна намеса е подценяване на българските граждани. Дори не видях конкретни санкции, които да касаят България за “Турски поток”. Не е ясно кава ще е реакцията на ЕС също така, тъй като Меркел спомена за контрасанкции.”, подчерта Любомир Кючуков. 

Цялото интервю можете да видите във видеото:

“Денят на живо с Наделина Анева”: Гост е дипломатът Любомир Кючуков

Вашият коментар